La Roche Posay er et hudpleiemerke som er anbefalt av hudleger hele verden over. Mekret skiller seg fra andre hudpleiemerker ved at de har spesialisert seg inn på selv den mest sensitive huden. Merket har også blitt særlig kjent for sine effektive og milde hudpleieprodukter som både forebygger mot, samt reparerer en rekke ulike hudproblemer.

Bertrand Du Guesclin

Historien til hudpleiemekret går helt tilbake til 1300-tallet, da den franske adelsmannen; Bertrand Du Guesclin, med et uhell oppdaget de termalske kildene i byen La Roche-Posay i Frankrike. Han var på vei gjennom byen når han stoppet ved kildevannet for å gi han selv og hesten sin en drikkepause.

Det var da han oppdaget at hestens eksem ble kurert av å bade i dette termalske kildevannet. Det var ikke før ut på 1600-tallet at ryktet om dette mirakelvannet begynte å spre seg rundt om i Frankrike og deretter til resten av verden.

La Roche-Posay i Frankrike

Pierre Milon

Pierre Milon var en kjent lege i Frankrike på 1600-tallet, og han var også den første som utførte en analyse av kildevannet. I etterkant av analysen oppdaget han at vannet hadde et svært høyt og naturlig innhold av selen, sett i forhold av andre vann rundt om i Frankrike. I tillegg til å ha et særdeles høyt innhold av selen, hadde også vannet et høyt innhold av flere andre mineraler og sporstoffer. En sammensetning av disse naturlige ingrediensene bidrar til å gi kildevannet de beroligende egenskapene.

1975 – året La Roche-Posay ble etablert

I 1975 ble La Roche-Posay offisielt et etablert hudpleiemerke med et hovedmål som omhandlet å utvikle hudpleieprodukter som baseres på det termalske kildevannet. Produktene som ble utviklet viste seg å være svært effektive og mange leger støttet seg på produktene fra La Roche-Posay og brukte de på pasienter, særlig de med sensitiv hud.

Hvordan kildevannet ble til

Som nevnt over stammer det termalske kildevannet fra byen La Roche-Posay i Frankrike. Her strømmet regnvann over store vidder av kalkstein som hadde et svært naturlig høyt innhold av selen, og det er slik kildevannet ble til. Kildevannet er beskyttet mot all form for utvendig forurensning slik at det holder seg helt rent og ubehandlet.

termalske kildevannet

Beskytte mot aldring

Det termalske kildevannet vannet har en nesten nøytral pH-verdi, samt et svært høyt innhold av selen, som bidrar til å beskytte huden vår mot oksidativt stress. Oksidativt stress er en type stress som gjør at huden vår aldres med årene. Over hele verden blir dette kildevannet omtalt som et av naturens mirakler, og det er også brukt som en hovedingrediens i alle produktene fra La Roche-Posay.

Produkter tilpasset din hudtype

Problematisk hud kommer i mange former, både tørr, fet, rød, sprukket osv. For å forebygge, samt reparere huden vår, er det viktig å bruke hudpleieprodukter som er tilpasset akkurat vår egen hudtype. Dette vil altså si at en person som sliter med tørr og sprukket hud, har behov for hudpleieprodukter med andre ingredienser enn en person som sliter med fet hud og akne. La Roche-Posay er et hudpleiemerke som tilbyr hudpleieprodukter tilpasset enhver hudtype.

La Roche-Posay er spesialisert på sensitiv hud

Har man sensitiv hud er det mange ting man må tenke på og ta hensyn til. For eksempel bør man se ekstra nøye på ingrediensene til de hudpleieproduktene man bruker, slik at man unngår produkter med mye parfyme eller andre ingredienser som kan irritere huden. Til tross for at sensitiv hud er svært vanlig, er det ikke en medisinsk diagnose, men man kan si at sensitiv hud er hud som lettere blir utsatt for irritasjoner.

Hva huden reagerer er en individuell sak, altså at det varierer fra person til person. Fargestoffer, parfymer og kjemikaler er eksempler på ingredienser som er kjent for å virke irriterende på sensitiv hud. Mange med sensitiv hud opplever også å lett få utslett eller irritasjon fra noen klær, eller ved friksjon på huden.

Når huden produserer for mye talg

Mange personer opplever også at huden overproduserer talg, det vil si at huden ofte blir seende «fet» ut. Talg er et stoff som kan minne om voks, og det har i hensikt å beskytte og gi fukt til huden vår.

La Roche-Posay hudprodukt mot akne

Talg er veldig viktig for å ivare ta huden vår, men når den produserer mer talg enn nødvendig, kan huden fort se svett eller fettete ut. Det er ikke uvanlig å oppleve kviser og urenheter dersom man sliter med fet hud, dette kommer av at overproduksjonen av talg bidrar til å tette porene våres, som igjen kan føre til akne.

For å forebygge mot fet hud er det viktig å bruke hudpleieprodukter som er spesielt tilpasset fet hud. Man bør spesielt unngå produkter som inneholder oljer eller andre ingredienser som bidrar til talgproduksjon. La Roche-Posay tilbyr en rekke produkter som er spesielt tilpasset fet hud og akne.

En av kildene som er brukt til denne artikkelen er nettbutikken https://www.iapoteket.no/produkter/hud-og-kroppspleie/merker/la-roche-posay/.