Det er utrolig viktig å ta vare på seg selv, det gjelder alt som er innvendig, det ytre og i sinnet. Ofte i travle hverdager så er det mange som dessverre nedprioriterer seg selv. Ved å ta vare på seg selv i alle fronter passer man på hele kroppen så vel som sinnet. Dette øker ens egen livskvalitet og en avslappende tur på en hudklinikk kan være en skikkelig «boost» i en ellers travel og stresset hverdag.

Hvordan pleie hele kroppen?

Å pleie sinnet kan en gjøre med å jobbe med ulike hjelpende verktøy som virker konsentrert til de problematiske områdene i nettopp sinnet. Typiske verktøy kan være meditasjon, psykologisk hjelp eller andre former for stresslindrende tiltak. Ved å aktivt bruke hjelpende metoder for å bedre og lindre sinnet, vil man på en god måte å ta vare på seg selv og sitt eget velvære.

Skal man pleie hele kroppen så er det viktig med likevekt på både pleie av det innvendige og det ytre.

Hudklinikk og personlig velvære

Ut ifra hva enn det er man sliter med og kanskje trenger av pleie, kan en gjøre masse på egenhånd med selvpleie. Dette kan blant annet være å øke aktivitetsnivået, endre kostholdet og, eller ta i bruk hjelpende behandlinger og produkter inn i ens daglige rutiner.

Vår kropp består av det ytre og det indre

Som nevnt er det mange ulike grep en kan gjøre for å bedre både helsen og livskvaliteten for det ytre og det indre. En trenger ikke alltid booke en time ved en hudklinikk, da det finnes rimelige ting en kan gjøre selv som ikke koster noen ting.

Trening er noe vi alle mennesker vet hva er. Men med så mange andre ting har ikke alle erfaringer med trening i det daglige. Trening er på mange måter en livstil og blir som regel sett på som en sunn livstil. Det er anbefalt av helsedirektoratet, og diverse fagfolk mener trening kan fikse mye mer en kun det ytre på kroppen vår.

Trening kan positivt påvirke oss i stor grad både fysisk og psykisk. Det øker blodsirkulasjonen, forebygger sykdom, reduserer stress og depresjon og mye mer. Listen for hvor forbedret den fysiske helsen blir ved trening er overaskende lang. Det som kanskje er mer overaskende og som mange kanskje ikke er klar over, er den gode effekten trening og aktivitet har på vår mentale helse. Både angst og depresjon er vist i å ha blitt kraftig redusert etter at en legger til fysisk aktivitet i hverdagen.

«Spis deg vakker»

Kostholdet og inntaket vårt av mat og drikke har også mye å si på det yte og indre. Hvor mange har ikke hørt uttrykket «Vi er hva vi spiser»? Kosthold i likhet med trening kan være med på å forebygge sykdom og bedre helsen i stor grad. Kostholdet kan påvirke alt fra organer, din mentale helse, til hud og hår. Spiser man for eksempel mye søppelmat og huden viser tegn til dette, så vil det ikke kun hjelpe å oppsøke en hudklinikk.

Mange i dag tar vitaminer og kosttilskudd for å ta vare og vedlikeholde det ytre samt det indre. Det aller beste er selvfølgelig å få i seg disse næringsstoffene på en naturlig måte gjennom kostholdet. Når du får i deg de ulike næringsstoffene en kropp trenger kan dette gjøre stor forskjell på det indre, men også det ytre. «spis deg vakker« er et ordtak en bruker og i noen tilfeller stemmer det på en prikk. Mye av det du velger å spise kan man se i tenner, hud, hår og negler. For eksempel så vil mye sukker og syreholdig brus kunne ødelegge tennene over tid.

De aller mest styrkende næringsstoffer for håret vårt, neglene og huden vår er:

 • Vitamin A for hår og negler
 • Biotin (B7) for hår og hud
 • Jern for hår og negler
 • Vitamin C for hud
 • Sink for hud

Disse kan en få via mat eller kosttilskudd og selv om de rettes mot samme områder fungerer de på ulike måter. Kroppen vår består av mye og det betyr at den trenger mye. Derfor kan ulike vitaminer gjøre forskjellige oppgaver.

Når vi ser for oss viktige oppgaver som kroppen gjør så tenker vi fort på betydningsfulle beskyttere som hjerte, lungene, nyrer og blodet. Men ofte så glemmer vi en viktig del, nemlig huden vår.

Huden vår

Regulering av kroppstemperatur, produksjonen av vitamin D, forebygging av infeksjon, styrke immunforsvaret er noen av hudens mange oppgaver. Huden er utrolig nok kroppens største organ.

Hudpleie

Huden består av tre ulike lag, som hver har sin egen oppgave. Huden har en stor oppgave i å beskytte oss og derfor er det viktig å pleie den så godt vi kan.

Huden blir påvirket av en rekke forskjellige ting og mye kan vi selv både påvirke og regulere. Som for eksempel:

 • Unngå for mye soleksponering
 • Påpasselig med inntaket av alkohol og røyking
 • Håden blir påvirket av dårlig kosthold og dehydrering
 • For lite søvn setter spor i huden
 • Dårlig eller ingen hudpleie vil over tid vises

Å ha ren og sunn hud betyr mye, og mange av oss bruker mye energi for å oppnå nettopp det. Opprettholdelse av ren, sunn og estetisk fin hud, er blitt en av manges daglige rutine. Huden er en del av menneskets skjønnhet og slik har det vært lenge. Det er heldigvis lette tiltak en kan ta i bruk for å ta vare på huden.

Mange velger å benytte seg av en hudklinikk i Oslo for å oppnå gode resultater. Andre prøver ut alle mulige kremer og remedier som finnes på markedet av skjønnhetspleie og hudpleieprodukter.

Hudklinikk, velvære og luksus for huden

En hudklinikk fungerer som et sted der du kan gi deg selv velfortjent pleie i form av behandlinger som passer deg. Hudanalyser vil gi deg viktige harde fakta om hva som foregår og trengs ut ifra din hud. Huden analyseres og behandlinger tilpasses individuelt etter hver persons behov.

hudpleieprodukter

Du deler med hudpleieren din historie som omhandler daglige vaner som kan inneholder dine rutiner, type og grad av hudpleie og eventuelle plager. Det en til daglig observerer ved egen hud, blir deretter evaluert. Deretter vil en som regel få en hudanalyse. Hudanalysen viser det vi ikke klarer å se på overflaten, men går dypt ned i huden. Dette er smertefritt og skjer ved at maskinene tar polariserende bilder.

Dette er en behandlingsprosess med flere steg, og man vil bli satt i en passende gruppe ut ifra hudtype og hudtilstand. Man vil også få score ut ifra ulike sjangere som tilsier hva huden behøver av både pleie og type produkter. Akkurat dette er kanskje det som er den aller beste hjelpen for mange. Det er en jungel og til tider en overflod av hudpleieprodukter, og det er vanskelig å vite hva en skal bruke og velge. I tillegg er det mange serier av produkter og mange spør seg selv hvor mange produkter er det egentlig å bruke til daglig hudpleie.

Andre behandlinger en hudklinikk kan tilby er:

 • Hyaluronsyrefiller
 • Tannbleking
 • Bryn og vippe behandlinger
 • Diverse hudpleie
 • Botox
 • Medisinsk hudpleie
 • Kjemisk peeling/syrepensling

Mye å velge i

Det finnes tonnevis av behandlinger som foregår hos hudklinikker og hvilken behandling som blir promotert er varierende fra hudklinikk til hudklinikk.

En veldig vanlig og populær behandling er vipper og bryn. Vipper og bryn er for mange svært viktig og essensielt tema i sminkerutinene eller skjønnhetspleien. Mange forsøker seg på det selv hjemme, men resultatene blir ikke alltid like bra.

Fylte bryn til nappet bryn, og lange vipper til mørke vipper har det alltid vært en del av moten. Det er fordi spesielt bryn, er en betydningsfull del av fjeset. Det er avgjørende på form og kan skape utrykk og karakter. Alle bryn er forskjellige, og man kan dessverre ikke bestemme hvordan de vokser. Derfor blir de ofte kalt søstre og ikke tvillinger for ofte er de ulike.

Medisinsk hudpleie

Dette fører til at jenter i tidlig alder napper brynene for mye, eller ikke føler seg komfortabel uten sminke. Disse problemene kan følge en til voksen alder. Har man i lang tid nappet for mye av brynene, så kan hårene stoppe å vokse og en må leve med tynne streker.

Vipper har også blitt til trend. For de som ikke er født med mørke og lange forførende vipper, kan alternativer som vippeextentions være en genial løsning. Her finnes det mange alternativer og du får selv velge alt fra tykkelse, bredde og lengde.  En kan til og med velge falske vipper med krøll. Dette vil avgjøre hvordan de vil sitte på øyelokket og hvordan resultatet blir til slutt. Noen ønsker at vippene skal se naturlige ut, mens andre liker en mer dramatisk «look».

Om en kun vil farge vippene kan man det også. Som regel vil de fleste farge dem svarte og da vil behovet for å bruke maskara bli borte. Mange synes dette forenkler hverdagen og øker selvfølelsen. Deilig å våkne om morgenen ferdig sminket.

Enkelte kan si at kostbare timer ved en hudklinikk er unødvendig luksus i hverdagen som ikke passer til vanlige mennesker. Å bruke tid på seg selv på denne måte øker selvfølelsen og velværet og dermed forbedrer det livskvaliteten.