Penger er en emosjonelt ladet tema som har revet i stykker mangt et forhold. Når du først har besluttet å låne penger til venner og/eller familie, så kan du lese mitt råd rundt dette til deg her. Refinansiering kan være løsningen for mange å komme på rett økonomisk kurs igjen.

Utlånsforslag (privat):

Akkurat som i Las Vegas, ikke risikere mer enn du har råd til å tape. Det å låne penger til venner eller familie er gambling, så aldri gi et lån hvis det kommer til å sette din egen økonomiske situasjon i fare. Men selv om tanken er god så er det ingen av oss vet hva morgendagen vil bringe. Bare lån ut pengene hvis du er komfortabel med ideen om at du aldri får se det igjen.

Tenk grunnen låner trenger penger. Ønsker de lånet på grunn av en nødsituasjon som tap av jobb eller uventede medisinske regninger, eller fordi de har gjort dårlige forbruks avgjørelser? Vil det bli brukt til noe som vil forbedre deres liv, som en ned betaling på et hjem eller utdanning?

Ikke dypp inn i din avgang konto. Låne penger er ikke en god ide hvis det betyr at du må risikere din pensjonisttilværelse besparelser. Beskytte denne reir-egg som om du var den hønemor, og ikke la noen av dine kyllinger røre det.

Involver din ektefelle / partner i vedtaket. Kommunikasjon kan ikke bare spare deg penger, men kan redde ekteskapet eller forholdet. Hvis du og din ektefelle ikke blir enige om å få lån, kan det resultere i betydelig stress på forholdet.

Evaluere virkningen lånet vil ha på andre familiemedlemmer. Hvis du låne penger til ett barn, kan du sette en presedens. Hva om andre barn er ikke så ansvarlig, og dermed risikoen for dem å betale tilbake et lån er større? Vær forberedt på å håndtere den potensielle striden slik situasjon kan skape innenfor familien.

Ikke vær en enabler. Dersom låntaker er engasjert i en destruktiv livsstil, og er vanligvis i økonomiske varmt vann, være følelsesmessig støttende heller enn økonomisk støttende. En bedre bruk av pengene ville være å betale for profesjonell rådgivning for å komme til roten av problemet, som øste dem ut av sine nåværende krisen vil ikke løse de underliggende problemene.

Forbrukslån og refinansiering

Behandle lånet som en forretningsavtale. Tross alt, du har nå blitt bankmannen, og bankfolk ta ting på alvor. Når du har avtalt på beløpet av lånet, diskutere renten, sikt, forfallsdato, og sent avgifter. For å finne ut månedlige utbetalinger, inkludert renter, bør du vurdere å bruke en lånekalkulator, slik som den som finnes på www.bankrate.com.

Legg alle vilkårene for lånet skriftlig. Mange nettsteder tilbyr gratis gjeldsbrev former. Vurdere å ha dokumentene attestert, da dette vil gi deg mer rettslig dersom låntaker misligholder. Mens sette det skriftlig er smart fordi det gjør den som låner mer ansvarlig, være oppmerksom på at det ikke vil garantere at du vil bli tilbakebetalt. Det er rett og slett et lag av beskyttelse.

Være imøtekommende om eventuelle rettslige skritt du vil ta å samle en ubetalt lån. Felles gjennomgå et «worst-case» scenario i forkant av situasjonen kan gå en lang vei å bevare et forhold hvis ting begynner å gå sørover.

Skille deg fra å gjøre dommer på låntakers utgifter beslutninger. Når noen skylder deg penger, er det vanskelig ikke å se på hvordan de bruker pengene sine, spesielt hvis de er bak på betalinger til deg. Fiksere på deres fjollete utgifter kan drive en kile mellom dere to. Spør om sine planer om å komme tilbake på sporet med betalinger er berettiget, men motstå trangen til å grille dem over hvor pengene har gått.

Tenke lenge og hardt før du godtar å medsignere et lån. Når du medsignerer på et lån, samtykker du til å tilbakebetale lånet selv om utlåner mislighold. Og, kan du ikke bli varslet før lånet er flere måneder betalings-udyktig. En slik lovovertredelse vil negativt påvirke din kredittverdighet, samt at den primære låner.

Vurdere å kreve sikkerhet for store lån. Hvis du er utlån av penger for en bil, insistere på at du bli oppført som lien holderen på tittelen. Hvis lånet er for ned-betaling på et hus, har trukket lån med deg oppført som andre boliglån holderen. Dersom låntaker misligholder, vil noen egenkapital som gjenstår etter den primære utlåner er nedbetalt gå mot å betale ned lånet ditt. Hvis du kommer til å kreve sikkerhet, er det lurt å ha lånet håndteres av en advokat.

Sjekk om mulige skattemessige konsekvenser. Skattemyndighetene godter seg på lån som belaster liten eller ingen interesse, og gjør at du må betale en gave skatt. Før låne mer enn $ 10.000, snakk med din skatt regnskapsfører for å sikre at du er beskyttet. Dersom låntaker misligholder lånet, dokumentere dine forsøk på samlingen slik at du kan skrive av lånet.

Tenk hva som vil skje hvis du dør før lånet er betalt tilbake. I avtalen, inneholde en erklæring som dekker slike omstendigheter. Vil lånet bli tilgitt, eller vil det fortsatt bli skyldte til boet? Gjør det samme gjenværende vilkår være på plass? Hvis det er skyldte til boet og den som låner er en voksen barnet, vil beløpet bli trukket fra ditt barns del av arven?