Det stilles stadig flere krav til skjønnheten, og hvite tenner er noe de aller fleste ønsker å ha. Selv om man stadig kan se reklamer for ulike tannkremer og tilsvarende produkter som skal gi deg hvitere tenner over lengre tid, så er det sjeldent at dette fungerer. Enten fordi man ikke klarer å være konsekvent nok i bruken, eller fordi det rett og slett er for dårlige produkter.

Men ved hjelp av tannbleking hjemme kan man få skinnende hvite tenner som samtidig er bedre rustet mot slitasje.

Slik fungerer tannbleking

Å bleke tennene er for mange forbundet med en komplisert prosess der man er nødt til å oppsøke tannlegen i Bergen for å få et bra resultat, men dette er altså en forhistorisk tangegang som ikke stemmer med de produktene og det utstyret som er tilgjengelig i dag.

Tannbleking hjemme

Nå kan man nemlig kjøpe et enkelt og rimelig produkt som ved hjelp av noen få sekunder hver eneste dag kommer til å gi deg et meget bra resultat etter kort tid. Nå finnes det alt fra LED-lys som gradvis sørger for at tennene dine blir hvitere, til et mer «vanlig» produkt i strips som legges på tennene for å gi de en hvitere farge.

Uansett hvilket produkt du velger for tannbleking i dag, så vil du finne ut at det er både enkelt, billig samtidig som det gir gode resultater. Det er med andre ord ikke nødvendig å dra til tannlegen for å få hvitere tenner, ettersom legen din uansett kommer til å bruke de samme produktene som du får kjøpt på nettet.

Myten om at det er tryggere å gå til tannlegen kan også avkreftes, ettersom produktene du får kjøpt på ingen måte kan gjøre noen skade, samtidig som de er såpass enkle i bruk at det nærmest skulle være umulig å bruke dem feil.

Trygghet og metoder

Den vanligste måten å bleke tennene på er ved hjelp av strips, eller en tannblekingspenn. Stripene påføres tennene og vil gradvis sørge for en hvitere farge. Man kan kombinere dette med den nevnte pennen, eller bruke produktene separat. En tannblekingspenn sørger for å smøre tennene dine med en gel, som i tillegg til å gi hvitere tenner også legger et beskyttende lag foran tennene dine som blant annet hindrer at emaljen blir slitt.

Slike penner behøver ikke å koste mye, og setter man av et halvt minutt om dagen til tannbleking i en kortere periode, så vil du garantert bli fornøyd med resultatet.

Og når det kommer til tryggheten, så vil vi på generell basis si at de fleste produkter som brukes til tannbleking i dag er trygge. Spesielt dersom man holder seg til CE-sertifiserte forhandlere, og kun kjøper tannblekingsprodukter fra seriøse, norske forhandlere. Da får man naturligvis en garanti på produktene man bruker, men samtidig kan man være trygg på at produktene ikke er farlige.

Generelt sett ser man at stadig flere nordmenn ønsker å bleke tennene. Husk bare at tannbleking ikke nødvendigvis må assosieres med et «Colgate-glis» der tennene er hvitere enn nysnø, men at man kan bruke mindre doser bare for å fremheve det vakre gliset ditt. Tannbleking er også et alternativ for de som opplever misfarging av tennene på grunn av uvaner som snus og tobakk, eller slitasje som kommer av drikkevarer som kaffe eller juice. Tannbleking er ikke noe nytt, men stadig flere får øynene opp for de resultatene en slik behandling gir.