Det er mange forskjellige måter å få hvite tenner på. Dette inkluderer produkter som tannpasta, strips, skinner, munnskyllevann samt tannbleking som du kan utføre hos din tannlege.

Tannbleking er ideelt for personer som har sunne, friske tenner (ingen fyllinger) og tannkjøtt. Tannbleking hos tannlage og hjemme vil gi størst utslag på personer med «gule» tenner. Men dette kosmetiske inngrepet er ikke anbefalt for alle.

Er tannbleking riktig for deg?
Alle tannkremer bidra til å fjerne overflate flekker, fordi de inneholder milde slipemidler. Noen whitening tannkremer inneholder milde polering eller kjemiske midler som gir ekstra flekkfjerning effektivitet. Whitening tannkremene kan bidra til å fjerne overflate flekker og inneholder ikke blekemiddel; profesjonelle bleke-produkter inneholder karbamidperoksid eller hydrogen peroxide.

Whitening gels er klare, peroxide-basert gels brukt med en liten børste direkte til overflaten av tennene dine. Instruksjoner kan variere avhengig av styrken av peroksyd. Følg instruksjonene på produktet nøye. Første resultatene er sett i noen dager, og endelige resultater opprettholdes i omtrent fire måneder.

Whitening strips er meget tynne, nesten usynlige strimler som er belagt med et peroksyd-bleking basert gel. Strimlene blir påført to ganger daglig i 30 minutter i 14 dager. Første resultatene er sett i noen dager, og endelige resultater opprettholdes i omtrent fire måneder.

Tannbleking

De nyeste produktene innen tannbleking finner du i nettbutikken til https://ishop.no/tannbleking/. Som de fleste munnskyllevann, stelle de pusten og bidra til å redusere plakk og tannkjøttsykdom. Men disse produkter også inneholde ingredienser, for eksempel hydrogenperoksyd i noen, som bleke tenner

Produsenter sier det kan ta 12 uker å se resultater. Du bare skyll dem rundt i munnen i 60 sekunder to ganger om dagen før du pusser tennene.

Men noen eksperter sier at skyllinger ikke kan være like effektivt som andre over-the-counter bleking produkter. Fordi en bleking skyll er bare i kontakt med tennene for så kort tid – bare to minutter om dagen sammenlignet med 30 minutter for mange strimler – kan det ha mindre effekt.

Brett-baserte tannbleking systemer, kjøpes enten over-the-counter eller fra en tannlege, innebære å fylle en munn vakt-aktig brett med en gel whitening løsning – som inneholder en peroxide-blekemiddel. Skuffen er slitt i en tidsperiode, vanligvis fra noen timer til en dag hver dag i løpet av natten i opptil fire uker og lengre (avhengig av graden av misfarging og ønsket grad av hvithet).

In-kontoret bleking gir den raskeste måten å bleke tennene. Med i-kontoret bleking, er bleking produktet påføres direkte på tennene. Disse produkter kan benyttes i kombinasjon med varme, et spesielt lys, eller en laser. Resultatene ses i bare en, 30-til 60-minutters behandling.

Men for å oppnå dramatiske resultater, er flere stillinger vanligvis nødvendig. Imidlertid, med in-office bleking, dramatiske resultater kan sees etter den første behandling. Denne type bleking er også den dyreste tilnærming.