Det er et stort antall personer, spesielt kvinner før bikinisesongen, som begynner å trene kun for å bli slankere.

Har du hørt folk si,SK 2016 som står for sommerkropp 2016? Det er dessverre mange som blir skuffet når de ikke oppnår målet, og velger å tro at trening da ikke hjelper. Trening kan hjelpe deg å bli slankere, men det må gjøres riktig og sammen med riktig kosthold.

Treningssenter eller hjemmetrening

Når man ønsker å gå ned i vekt, bør man da velge et treningssenter eller hjemmetrening? Valget avhenger av hvor flink man er til å motivere seg selv. Det er stort sett aerobisk trening som effektivt hjelper deg å forbrenne fett helt fra starten. En del andre typer øvelser kan være effektive når man har tent en stund, men for mosjonister kan for eksempel vektløfting gi skuffende resultater da man bruker energi i flere korte perioder og ikke nødvendigvis forbrenner mye kalorier med denne typen øvelser.

Aerobiske øvelser kan du absolutt utføre på egenhånd hjemmefra om du ønsker det. Løping er en av de mest effektive måtene å forbrenne kalorier på. Men det må være litt lengde på løpeturen. Om man løper 2-3 ganger i uken og forsøker å minst løpe 30 minutter hver gang, så kan dette gi resultater. Sykling er også bra, men dette forbrenner noe mindre, så da må man sykle en lengre periode for å oppnå samme forbrenning. Velger du å trene på et treningssenter, kan du hente motivasjon sammen med andre på forskjellige aerobiske timer. Her får du også tilgang på råd fra en personlig trener.

Det mange glemmer, er at trening alene ikke får bort fettet. Du må ha riktig balanse mellom forbrenning og tilføring av energi i form av mat og liknende. Man begynner ikke å forbrenne fett før man forbrenner mer energi, eller kalorier om du vil, enn man spiser eller drikker. I tillegg så kan man effektivisere forbrenningen ved å balansere kostholdet med riktig mengde karbohydrater i forhold til proteiner. Det er ikke uten videre en løsning å slutte å spise fett. Kroppen skal ha noe tilførsel av fett også.

SK 2016

Aerobiske øvelser brenner fett

Når man har balansert kosthold, vil det være aerobiske øvelser som forbrenner fett. Du behøver å få pulsen opp til et bestemt nivå og holde den der over en lengre tidsperiode for å øke forbrenningen effektivt. Dette kan man gjøre med mange typer øvelser. De mest effektive er løping og svømming, men sykling og aerobiske fellestimer er også effektive. Det er også viktig at man trener jevnlig. Om du trener to dager etter hverandre, og så ikke trener igjen på fem dager, så vil ikke kroppen holde på forbrenningsnivået. Men fordeler du for eksempel 3 treningsøkter utover hele uken, holder kroppen jevnt et noe høyere forbrenningsnivå, også mellom treningsøktene.

Kosthold er nøkkelen til fettforbrenning

Til slutt er det det samme som gjelder. Kosthold er nøkkelen til fettforbrenning. Sammen med trening, er det mest effektivt. Kosthold alene kan for noen ikke være nok for å forbrenne fett. Kostholdet må både tilpasses så du ikke spiser og drikker mer enn du forbrenner, og du kan øke forbrenningsnivået ved å balansere karbohydrater og proteiner riktig.

Personlig trener

En personlig trener kan gi mange gode tips for å øke forbrenningen. De har ofte bakgrunnskunnskap innenfor flere treningsmetoder, og kan hjelpe deg uansett hva du ønsker å oppnå. Det kan derfor være lurt å benytte et treningssenter slik at man kan benytte seg av rådene fra en personlig trener. Det er mulig å lese seg til det man trenger, men det er ofte vanskelig å vite hva som er riktig informasjon, og hva som er myte.

Slanking er absolutt mest effektivt når man trener i tillegg til å justere kostholdet. Viktig å huske i forhold til trening og slanking er at aerobiske øvelser brenner fett. Benytter man et treningssenter, får man også tilgang til en personlig trener.